Skeid på Stavsplassen

Tekst: Trude Langvad

Under hingsteutstillinga fikk vi mulighet både lørdag og søndag til og la noen fine nordlandshest/lyngshester prøve seg på noen Skeidelement foran publikum.
Vi så heldige og få med oss tre av hingstene som var inne til kåring:

Augdals Manus, etter Tinnes Vilje og Odelia, er 6 år og ble ridd av eier Anette Lundin.
Indahls Bassini, etter Benson og Dagdyljuøiens Betha, er 5 år og ble tømmekjørt  og  leid av eier Andrea Indahl.

Ingen av disse to hadde vært borti Skeid i særlig grad før, men tok dette veldig fint.
Sjåvoll  Sølvfaks,  etter Skogans Grane og Eriklias Maiblessa, er 5 år og ble tømmekjørt av Kari Helene Kolstad. Sølvfaks har vært litt borti Skeid før, og virker til å like dette godt.

Sistemann var 2 års hingsten Sol Darvin etter Bjørke Burre og Sol Virona. Han ble leid av eier Jenny Gulbrandsen.  Darvin har deltatt på to offisielle, og et uoffisielt skeidstevne før, og var tross sin unge alder den mest erfarne, og har allerede vunnet sløyfer i Skeid.

Vi hadde laget til noen litt nye hinder denne gangen, som en vippe, en portal i knall farge, og en ballbinge. I tillegg fikk hestene prøve seg på å flytte gjenstand (flagg), gå i en labyrint formet som en dobbelt U, og forsere en tømmerstokk.

Disse ulike øvelsene er i forskjellige kategorier, og tester ulike egenskaper hos hestene. De skal både være modige, vise god kroppskontroll og lydighet.

Spesielt ballbingen og vippa var nok noe få hadde vært borti før, men for de som vil delta på Eventyrskeid på Hønefoss 15.-16. Juni, eller på Østlandsmesterskapet i Skeid på Starum 11.-13. oktober, så kommer dere til å stifte bekjentskap med disse hinderne.

Det var fint og få vist frem Skeid for publikum på Stavsplassen, og jeg tror både publikum, hester og eiere hadde det morsomt. Tusen takk til dere som stilte opp med hestene deres, dere er tøffe og flinke.

Under er et par bilder fra fremvisningen, fotograf er Rune Søderholm