Vel avviklet skeidsamling

Lørdag 9. mars var 16 representanter fra lokallag samlet på Norsk Hestesenter på Starum for skeidsamling i forkant av sesongen. Deltakerne hadde ulik bakgrunn og erfaring med Skeid og hensikten med samlingen var å gå gjennom ulike aspekter ved arrangering av Skeid, samt bedømmelse av konkurranser. I tillegg var Giljar Groven (fjordhestrepresentant i skeidgruppa) og Siri Furre (skeidsekretariatet) tilstede som arrangører av samlingen.

Siri Furre (skeidsekretariatet) ønsket velkommen og gav deltakerne kort statistikk for sesongen 2018. Deretter ble definisjoner rundt registrering av egenskaper gjennomgått og diskutert. Anja M Schüller fra Vestfoldskeid representerte erfarne arrangører og delte deres erfaringer med avholdelse av Skeid, med spesielt fokus på sikkerhet, ulike øvelsestyper etc. Gruppen var aktiv i diskusjoner og det kom mange gode refleksjoner og innspill i løpet av formiddagen.

Etter lunsj var det tid for dømming av Skeid i praksis sammen med bruksprøvedommerne som var på bruksprøvedommerkurs. Takk til alle deltakere på samling som både bygde opp og ned skeidbane raskt og effektivt. Det var folksomt i det lille ridehuset med over 30 deltakere som skulle dømme løypen som var satt opp. Dømming ble gjort på et testskjema som var laget til for å se om det er mulig å forenkle dømmeskjemaene noe. Mellom dømming av hestene var det interessante diskusjoner, hvor blant annet tidsbruk, definisjon av bruk av hjelpere og sikkerhet var tema. Etter dømmingen ble dømmeskjema samlet inn for å sammenligne dømming hos bruksprøvedommerne kontra skeidsamlingen for å se om disse to skilte seg vesentlig fra hverandre.

IMGP7149
Lærling i hestefaget ved Norsk Hestesenter, Marte Justad og nordlandshest/lyngshesten Værby Stjerna deltok under den praktiske delen av samlingen. Her avbildet under StarumSkeid i høst.

På ettermiddagen gikk gruppene hver til sitt igjen og deltakerne på samling hadde en aktiv og engasjert diskusjon, rundt tema som krav til hester av ulik alder, fart, tid og sikkerhetsaspekter, sikkerhetskontroll, definisjon av ulike typer hinder, kriterier for å bli dommer, og markedsføring av Skeid.

Skeidsekretariatet noterte alle innkomne innspill i diskusjonene og vil ta dette videre inn i skeidgruppa. Innspill som kan føre til endringer i reglement etc. tas deretter videre til styrene i Landslaget for dølahest, Norges fjordhestlag og Landslaget for nordlandshest/lyngshest som er eiere av Skeid, og er de organene som fatter eventuelle vedtak.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s